När ljuset och värmen återvänder då blir det potatissallad, det är sen alltid. Och allra gladast blir man ju om den kommer med varmrök lax och lite kapris. Som den här! Barnbordet kan få varmkorv, paxa den här till alla över 25.
Tips! För att baka salladslöken i airfryer kan du lägga den i airfryern i ca 12–16 min på 185°C.
30 min
1. Sätt ugnen på 200°C (eller airfryern på 185°C).
2. Skär bort ändarna på salladslöken och lägg löken på en plåt. Ringla över olivolja och baka i 15–20 minuter i ugn (eller i airfryer i ca 12–16 minuter), tills de är mjuka med lite färg.
2. Halvera eller kvarta potatisarna beroende på storlek. Koka mjuk i saltat vatten.
3. Smält smöret i en liten kastrull. Blanda ner kapris och senap. Skär den bakade löken i grova bitar och riv ca 3 tsk pepparrot fint.
4. Blanda potatisen, salladslöken och pepparroten med den ljumna dressingen. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp på ett fat tillsammans med laxen bruten i bitar och dill. Servera med citronklyftor.
4 portioner