Sommarsmak extra allt blir det här, med rostad färskpotatis, örter och ett fantatstiskt brynt sardellsmör. Recept av Sandra Mastio i samarbete med Hemköp.
50 min
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Koka potatisen med skal i rejält saltat vatten tills den är mjuk.
3. Lägg potatisen i en ugnsfast form, krossa med en slev eller med handen – om de är kalla.
4. Ringla över 1 dl olivolja, salt och peppar och blanda.
5. Ugnsrosta ca 25 min tills potatisen är krispig och frasig, rör om då och då.
6. Bryn smöret i en liten kastrull tills det doftar som smörkola.
7. Finhacka sardeller och örter och vispa ner i smöret. Hällsmöret över potatisen när de är klara i ugnen.
8. Toppa med lite mer färska örter och servera.
Tips! Har du en bra gjutjärnspanna kan du tillaga potatisen direkt i grillglöden.
4 portioner