Krossad potatis med brynt sardellsmör

Sommarsmak extra allt blir det här, med rostad färskpotatis, örter och ett fantatstiskt brynt sardellsmör. Recept av Sandra Mastio i samarbete med Hemköp.

50 min

Krossad potatis med brynt sardellsmör

Ingredienser

  • 900 g
    små delikatesspotatisar
  • 1 dl
    olivolja
  • 1 tsk
    salt
  • 1 tsk
    svartpeppar
  • 100 g
    smör
  • 5 st
    sardellfiléer
  • 0.5 kruka
    finhackad dill
  • 1 kruka
    finhackad gräslök

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°C.

2. Koka potatisen med skal i rejält saltat vatten tills den är mjuk.

3. Lägg potatisen i en ugnsfast form, krossa med en slev eller med handen – om de är kalla.

4. Ringla över 1 dl olivolja, salt och peppar och blanda.

5. Ugnsrosta ca 25 min tills potatisen är krispig och frasig, rör om då och då.

6. Bryn smöret i en liten kastrull tills det doftar som smörkola.

7. Finhacka sardeller och örter och vispa ner i smöret. Hällsmöret över potatisen när de är klara i ugnen.

8. Toppa med lite mer färska örter och servera.

Tips! Har du en bra gjutjärnspanna kan du tillaga potatisen direkt i grillglöden.

4 portioner