Ett recept som nästan lagar sig självt och ger helt magiska smaker. Shawarma är tunnhyvlad fläskkarré som är superenkel att laga och kan ätas som den är eller som en kebab i orientaliskt tunnbröd. Stek karrén tillsammans med citron för smakmagi!
30 min
TILL SERVERING
1. Rulla in karrén i plastfilm till en tajt rulle och lägg i frysen ca 1–2 timmar.
2. Ta ut och tunnskiva så tunt det går, gärna på skärmaskin.
3. Blanda karréskivorna med kebabkrydda, citronskivor, olja, salt och peppar.
4. Hetta upp en panna och lägg i 1⁄3-del av det marinerade köttet, stekt snabbt på hög värme under omrörning.
Tips! Du kan alltid göra din egen kebabkrydda genom att blanda 1 tsk svartpeppar, oregano, spiskummin, paprika, cayennepeppar, vitlök, gurkmeja, koriander och chilipeppar.
4 portioner