Carnitas är en variant på pulled pork som får koka länge. Det är närmare det mexikanska originalet av tacon än vår fredagsmysversion med tacokryddad köttfärs, men minst dubbelt så god!
30 min
TILL SERVERING
1. Grovtärna karrén och blanda med olja, oregano, spiskummin, salt och peppar.
2. Lägg i en kastrull, tillsätt lök, jalapeño, vitlök och apelsinjuice.
3. Koka upp och sjud under lock i 2 timmar, när köttet ”faller isär” sila av vätskan i en kastrull och grovrepa köttet med 2 gafflar.
4. Koka ner vätskan till hälften.
5. Vid servering hetta upp en panna med lite olja tillsätt köttet och bryn krispigt tillsammans med lite av buljongen.
Tillbehör:
1. Pickla rödlöken genom att skiva den tunnt och koka upp 1 dl socker, 0,5 dl ättika och 1 dl vatten. Lägg ner rödlöken när det kokat upp låt den sätta sig efter smak. Finhacka sedan innan servering.
2. Hacka tomaterna och blanda ihop med majs. Smaksätt med lime, salt och lite olivolja. Toppa med lite hackad koriander.
3. Riv eller smula sönder fetaosten och servera.
4 portioner