Plockig pastasallad för stora & små

Pesto-pasta goes taco-style. Det perfekta sättet att servera sin pasta när man vill att både vuxna och barn ska vara nöjda.

20 min

Plockig pastasallad för stora & små

Ingredienser

  • 4 port
    valfri pasta
  • 200 g
    morötter, gärna olika färger
  • 1 st
    paprika
  • 1 burk
    valfria oliver
  • 2 st
    mozzarella
  • 2 st
    avokado
  • 1 dl
    valfria hackade nötter eller frön, tex valnötter, mandel, pumpakärnor
  • 65 g
    sköljd bladsallad, tex ruccola
  • 1 msk
    oliv-/rapsolja
  • 1 dl
    riven parmesan
  • 0.5 dl
    färska basilikablad

GRÖN SÄSONGSPESTO

  • 3 dl
    strimlad grönkål (packad)
  • 2 dl
    färsk bladspenat
  • 1 dl
    solroskärnor
  • 2 dl
    färska basilikablad
  • 1.5 dl
    riven lagrad hårdost, tex parmesan
  • 0.5 st
    citron, saften av
  • 2 dl
    olivolja
  • 1 st
    liten vitlöksklyfta, skalad och delad
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar

Gör så här

1. Mixa alla ingredienser i en mat- beredare till en grov pesto. Smaka ev av med mer salt och peppar.

2. Koka pastan enligt anvisning på paketet.

3. Skala morötterna. Svarva eller skiva tunt med mandolin/osthyvel. Lägg i skål.

4. Kärna ur paprikan och dela i bitar. Lägg i skål.

5. Häll av vattnet från mozzarellan och bryt i bitar. Toppa med flingsalt och nymalen peppar.

6. Lägg upp oliver, salladsblad och nötter i skålar.

7. När pastan är klar, häll av och spara 1⁄2 dl av kokvattnet. Medan pastan är varm, blanda runt oljan och därefter peston. Addera ev 1 msk av kokvattnet om pastan känns torr.

8. Servera pastan med riven parmesan, svartpeppar och övriga tillbehör.

4 portioner