Len gräddsås och smörstekta köttbullar på vegofärs till en vegansk middag! Servera med lingon. Recept från Gustav @javligtgott Johansson i samarbete med Hemköp.
45 min
KÖTTBULLAR
GRÄDDSÅS
SERVERINGSFÖRSLAG
1. Tina vegofärsen på ett fat i cirka 30 minuter, men vänta inte längre än så (den ska inte få rumstemperatur).
2. Blanda ihop färsen med alla ingredienser. Forma till små bollar, cirka 2 cm stora. Stek dem i omgångar i stekpanna på hög värme med rikligt med vegosmör, tills de fått fin färg och känns fasta. Ta upp dem ur pannan och håll varma.
3. Häll ner alla ingredienser till gräddsåsen i stekpannan som du stekte köttbullarna i och låt koka ihop 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar och låt sedan köttbullarna koka med den sista minuten. Servera med hasselbackspotatis och rårörda lingon.
4 portioner