Vad göra med all julskinka som blir kvar efter julbordet? Pizzasnurror såklart! Och så i med lite grönkål och en bit av julosten, som kanske också blivit över.
40 min
FYLLNING
1. Värm ugnen till 225°.
2. Blanda samman färskost, tomatpuré, pesto rosso och dijonsenap. Smaka av med salt och peppar.
3. Blanchera grönkålen 30 sek, kyl ner och krama ur all vätska och grovhacka.
4. Bred ut ett lager kräm, strö ut grönkål, strimlad julskinka och ca 100 g riven ost. Krydda med salt och peppar.
5. Rulla ihop degen så tight det bara går till en rulle. Skär skivor på ca 3 cm och lägg i en smord gjutjärnspanna, eller på ett bakplåtspapper på en plåt. Pensla med vispat ägg och strö över resten av osten.
6. Grädda i ugn, ca 15 min eller tills de är bruna och fina på ytan.
6 portioner