Kombinationen av bondbönor, mynta, burrata och sötma från russin smakar ljuvligt på den här vita pizzan. Ät varm eller kall.
45 min
PIZZADEG
TOPPING
1. Blanda mjöl och salt i en stor skål. I en liten skål, blanda ljummet vatten med jäst och olivolja, häll det sedan i mjölblandningen. Knåda tills väl blandat, cirka 3 minuter, låt sedan vila i 15 minuter. Knåda ytterligare i 3 minuter. Forma till 2 bollar. Lägg degen på en mjölad yta, täck med en fuktad handduk och låt jäsa i 3–4 timmar i rumstemperatur eller i 8–24 timmar i kylskåp. (Om du kyler degen, ta ut den 30–45 minuter innan du ska göra pizzan.)
2. Värm ugnen till 220 grader. Förvärm en pizzasten eller en plåt att tillaga pizzan på.
3. Blanda olja, vitlök, citronzest, salt och peppar.
4. Rosta pinjenötterna lätt. Koka bondbönorna i 1 minut. Skölj i kallt vatten.
5. När degen är rumstempererad, kavla ut en boll till en oval, cirka 20 x 30 cm. Pensla oljan på pizzan och grädda i ugnen i cirka 10 minuter tills kanterna är gyllenbruna. Ta ut från ugnen, bryt isär bitar av burrata och lägg på tillsammans med bönor, pinjenötter, havssalt, riven mynta, jungfruolivolja och russin.
8 portioner