Pizza surf & turf

Om vi säger pizza, oxfilé, bearnaisesås och hummer, vad säger du då? Vi förmodar att du kanske blir helt mållös, eller så skriver du redan inköpslistan.

60 min

Pizza surf & turf

Ingredienser

  • 400 g
    oxfilé, hel bit
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 0.5 msk
    smör
  • 0.5 msk
    rapsolja
  • 2 pk
    pizzadeg
  • 100 g
    riven parmesanost
  • 2 st
    mozzarella, bruten i bitar
  • 2 st
    rivna vitlöksklyftor
  • 12 st
    sparris
  • 1 pk
    körsbärstomat
  • olivolja
  • 2 st
    hummerstjärtar, halverade
  • 1 burk
    béarnaisesås
  • 1 knippe
    bladpersilja

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150°.

2. Krydda köttet med salt och peppar och bryn i panna. Ugnsbaka tills köttet har en kärntemperatur på 53°C. Ta ut, rulla in i smörpapper och låt vila minst 10 min.

3. Höj ugnsvärmen till pizzavärme (225-250°C) och sätt in en plåt eller pizzasten.

4. Halvera pizzadegarna och kavla ut till 4 avlånga pizzabottnar. Lägg på ost x 2, riv över vitlök och fördela sparris och tomater över.

5. Krydda med salt och peppar och ringla över lite olivolja.

6. Grädda pizzorna på varm plåt ett par minuter tills de är klara.

7. Ta ut och toppa med skivor av oxfilé, hummerstjärt och béarnaisesås. Till sist: strössla över lite grovhackad persilja!

4 portioner