Pita med fläskfärsbullar och rotfruktssallad

Stoppa middagen i ett bröd och ta med den vart du vill! Gott, smart och roligt när pitan är välfylld och njuts i en snödriva. 

30 min

Pita med fläskfärsbullar och rotfruktssallad

Ingredienser

  • 500 g
    fläskfärs
  • 1 st
    ägg
  • 0.5 st
    gul lök
  • 1 dl
    mjölk
  • 3 msk
    ströbröd
  • 2 msk
    smör
  • 4 st
    pitabröd
  • 150 g
    grillad paprika på burk
  • 150 g
    fetaost
  • 1 st
    äpple
  • 1 st
    morot
  • 1 st
    lime, saften av
  • 0.5 st
    kålrabbi
  • 0.5 st
    fänkålsstånd
  • 50 g
    svartkål
  • 1 burk
    färdig tzatziki
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    peppar

Gör så här

1. Skala och hacka löken fint.

2. Blanda fläskfärs, lök, mjölk, ströbröd, peppar och 1 tsk salt till en hyfsat slät smet. Rör inte för länge. Forma smeten till bullar.

3. Hacka svartkålen.

4. Stek bullarna i smör några minuter tills de är genomstekta och har fått fin färg. När de nästan är klara lägger du i svartkålen och steker med någon minut, så den mjuknar något.

5. Ta upp den rostade paprikan ur oljan och mixa med fetaosten till en slät sås. Tillsätt lite vatten om den är för grynig.

6. Skala äpple, morot och kålrabbi och riv dessa och fänkålen grovt på rivjärn. Tillsätt saften från en 1/2 lime och rör runt.

7. Torrstek pitabröden på hög värme tills de fått färg, gärna i grillpanna.

8. Öppna bröden och bred paprikakrämen inuti. Fyll på med råriven sallad, fläskbullar, svartkål och tzatziki. Klart!

4 portioner