Picklade äpplen med stjärnanis och timjan

Klart man kan pickla äpplen! Till stek, gryta och ostbricka kommer här en perfekt inläggning med kryddig smak och perfekt syra. Så god till höstens middagar! 

20 min

Picklade äpplen med stjärnanis och timjan

Ingredienser

  • 8 st
    fasta äpplen
  • 1 st
    liten rödlök
  • 6 st
    stjärnanis
  • 4 st
    lagerblad
  • 2 st
    kanelstänger
  • 5 kvist
    timjan

1-2-3-lag

  • 1 dl
    ättikssprit
  • 2 dl
    strösocker
  • 3 dl
    vatten

Gör så här

1. Koka upp ingredienserna till lagen. 
2. Dela äpplena i klyftor och skär bort kärnhuset.

3. Varva äpple, rödlök och kryddor i en ren och steriliserad burk och häll på den varma lagen. 
4. Stäng burken direkt med ett lock som slutet tätt. Låt stå kallt minst två dagar innan servering.

10 portioner