Pepparkakstrifle med salt kola och ingefärslingon

Varva goda grejer i ett vackert glas och vips! har du skapat en engelsk trifle. Det är inte svårare än så. Men det är väldigt, väldigt gott! Och ganska stiligt också.

15 min

Pepparkakstrifle med salt kola och ingefärslingon

Ingredienser

  • 15 st
    pepparkakor
  • 1.5 dl
    kolasås (köp färdig eller koka egen)
  • 0.5 tsk
    flingsalt

Mascarponekräm

  • 250 g
    mascarpone
  • 2 dl
    vispgrädde
  • 2 msk
    florsocker
  • 1 tsk
    finrivet citronskal

Ingefärslingon

  • 225 g
    lingon
  • 0.5 dl
    strösocker
  • 2 tsk
    färsk, riven ingefära

Gör så här

1. Lägg lingonen i en kastrull tillsammans med strösocker och riven ingefära. Koka upp och låt sjuda på låg värme i 5 minuter. Lyft av plattan och låt svalna. Ställ kallt. 
2. Vispa ihop ingredienserna till mascarponekrämen tills den är fast och krämig. 
3. Häll över kolasåsen i en skål, smaka av med flingsalt och rör om. 
4. Krossa pepparkakorna och varva med mascarponekräm, ingefärslingon och kolasås i fina glas. Pudra över florsocker om du vill.

6 portioner