Pepparkaksbiscotti med cheddarostkräm

Glöggminglet blev just lite mer spännande! Bjud på pepparkaksbiscotti med cheddarostkräm, som gjorda för att doppa i en kopp glögg. 

60 min

Pepparkaksbiscotti med cheddarostkräm

Ingredienser

  • 125 g
    smör
  • 2 dl
    socker
  • 2 st
    ägg
  • 1 msk
    apelsinjuice
  • 7 dl
    vetemjöl
  • 2.5 tsk
    bakpulver
  • 1 msk
    kanel, malen
  • 1 tsk
    ingefära, malen
  • 1 tsk
    nejlika, malen
  • 1 dl
    tranbär
  • 1 dl
    grovhackade, skalade mandlar

CHEDDAROSTKRÄM

  • 250 g
    riven ost, cheddar eller annan lagrad ost
  • 100 g
    färskost
  • 50 g
    smör
  • 1 tsk
    mortlade hela fänkålsfrön
  • 5 st
    kryddnejlika
  • 2 msk
    akvavit/snaps
  • 2 msk
    hackad gräslök
  • 3 st
    strimlade aprikoser
  • 3 st
    hackade valnötter

Gör så här

1. Värm ugnen till 170°.

2. Vispa smör och socker poröst och tillsätt sedan äggen och apelsinjuicen.

3. Vänd ihop alla torra ingredienser, rör ner smöret och blanda tills degen håller ihop.

4. Dela degen i fyra delar och rulla längder. Lägg längderna på en pappersklädd plåt och grädda i ca 25 min eller tills längderna känns fasta på ovansidan.

5. Låt längderna svalna och skär dem sedan på diagonalen, ca 1-2 cm tjocka skivor. Torka skivorna i 75° i ca 1-2 timmar eller tills skorporna känns torra.

6. Cheddarostkräm: Riv osten fint och blanda med färskost och smör.

7. Tillsätt akvavit och kryddor. Lägg röran i en skål eller burk.

8. Toppa med gräslök, aprikos och valnötter.

9. Servera till pepparkaksbiscotti.

80 portioner