Pepparkaksgranola

Recept från i säsong, december 2017

30 min

Pepparkaksgranola

Ingredienser

  • 5 dl
    havregryn
  • 2 dl
    grovhackade blandade nötter
  • 1 dl
    pumpakärnor
  • 1 dl
    solroskärnor
  • 1 dl
    kokosflakes
  • 1 msk
    pepparkakskrydda
  • 1 nypa
    salt
  • 1 dl
    äppeljuice
  • 0.5 dl
    smält kokosfett
  • 0.5 dl
    flytande honung
  • 1 dl
    tranbär

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150°.

2. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt äppeljuice, kokosfett och honung. Blanda väl.

3. Smula ut allt på en plåt och grädda ca 20 minuter tills torr.

4. Vänd då och då under gräddningstiden så att rostningen blir jämn.

5. Vänd ner tranbär och förvara i burk med lock.

4 portioner