Den självklara desserten för marängälskare! Pavlovan är en underbar rätt med mycket krisphet, sötma och krämighet. För detta recept ska du dessutom ösa på med lemoncurd och glöm inte färska hallon som topping. Perfekt till vårens och sommarens alla tillfällen att fira!
80 min
Toppa med
1. Sätt ugnen på 150°.
2. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Tillsätt socker, lite i taget, och vispa tills marängen är riktigt fast. Vänd ner citronsaft, maizena och vaniljsocker.
3. Klicka ut på smörpapper på en plåt till en stor eller era portionsmaränger.
4. Sätt in marängen i nedre delen av ugnen. Sänk värmen till 125° och grädda ca 1 timme. Låt svalna.
5. Vispa grädden medeltjock och rör ner lemoncur- den försiktigt.
6. Bred ut grädden på marängen och toppa med färska hallon och citronmelissblad.
4 portioner