Ett enkelt recept på pastagratäng där du preppar ingredienserna för att sen låta ugnen göra jobbet! Pasta i en god kombination med bacon och tomat, som toppas med en sås på crème fraîche och parmesan. Enkelt och gott!
40 min
1. Sätt ugnen på 220°.
2. Koka pastan enligt anvisning på paketet, spola kall och lägg i en ugnsform.
3. Koka upp mjölk och crème fraiche.
4. Rör ut maizena med lite mjölk och vispa ner i den varma mjölken, sjud sakta under omrörning 3–4 min.
5. Vänd ner 1 dl parmesan och smaka av med salt och peppar.
6. Tärna baconet och bryn i en het panna 3–4 min.
7. Blanda ner baconet med pastan, tomaterna och basilikablad.
8. Täck med såsen och avsluta med resten av den rivna osten och gratinera i ugnen 10 min.
9. Servera gärna med en god sallad.
4 portioner