Kokos, passionsfrukt, kaka och maräng! Det här är recept på en påsktårta som har allt – och som smakar precis så ljuvligt som den låter. Mums!
120 min
TÅRTBOTTEN
KOKOSMARÄNG
PASSIONSFRUKTSCURD
FYLLNING
TOPPING
1. Tårtbottnar: Sätt ugnen på 150°C och klä två formar (ca 20 cm i diameter) med bakplåtspapper.
2. Vispa smör och socker poröst ett par minuter. Vispa sedan ner en äggula i taget och rör till sist ner mjölken.
3. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver i en skål och vänd ner det i smeten. Bred ut smeten i båda formarna.
4. Vispa äggvitorna till ett fast skum, tillsätt sockret lite i taget och vispa tills du har en glansig maräng. Vänd ner kokosen allra sist. Bred ut den i ett lager, ovanpå den andra smeten, i båda formarna.
5. Grädda i ca 40 min tills marängen ser frasig ut. Låt bottnarna svalna på galler.
6. Passionsfruktscurd: Häll socker, ägg och passionfruktssaft i en värmetålig skål och ställ i vattenbad på spisen. Rör hela tiden så att äggen inte koagulerar.
7. När curden blivit tjock (det kan ta en stund, men går fort mot slutet) tar du av den från vattenbadet. Låt svalna något.
8. Lägg i smöret skuret i kuber och rör tills det har smält. Låt curden svalna helt.
9. Vispa grädden tills den är fluffig, vänd ner florsocker och yoghurt.
8 portioner