Laga en fantastisk osso bucco med högrev. Den här gryträtten från Milano lagas ursprungligen på kalvlägg i skivor, men högrev ger den en annan touch i smak. Låt köttet bräseras med lök, morötter, stjälkselleri, vitlöksklyftor, tomatpuré och vin. Toppa allt med färska tomater och steklök.
30 min
TOPPING
1. Hetta upp olja i en panna och bryn köttbitarna runt om så de får bra färg. Lägg över i en stekgryta. Bryn grönsakerna i pannan och lägg i stekgrytan. Stek tomatpurén i pannan så den får färg. Häll på vin, låt koka upp och häll sen på buljong. Låt sjuda ett par minuter och häll över i grytan.
2. Lägg i lagerblad och timjan, koka upp. Lägg på lock och sjud i 2–3 timmar tills köttet känns mört.
3. Lyft ur köttet och smaka av såsen med salt och peppar, sila bort grönsakerna och red till önskad tjocklek.
4. Topping: Bryn morötter och stek lök gyllene. Vänd tomaterna i lite olja och ugnsrosta i 175°C ca 5 minuter.
5. Lägg tillbaka köttet i såsen och tillsätt toppinggrönsakerna, koka upp och sjud tills de är klara, smaka av och servera.
6 portioner