35 min
Portioner: 4
600 g strömmingsfilé
LAG:
5 dl vatten
1 dl ättiksprit (12%)
1 msk salt
GRÄDDFILSSÅS:
2 dl gräddfil
½ dl majonnäs
½ dl gräslök, finhackad
½ dl persilja, finhackad
½ dl dill, finhackad
2 vitlöksklyftor, krossade
1 tsk salt
6 svartpepparkorn, krossade
½ citron, rivet skal från
1. Dra skinnet av strömmingsfiléerna.
2. Rör ihop lagen och lägg ner filéerna. Låt strömmingen grava ca 12 timmar i kylskåp.
3. Ta upp och låt rinna av i ett durkslag. Blanda gräddfil, majonnäs, citronzest och det finhackade gröna. Smaksätt med vitlök, salt och peppar.
4. Lägg strömmingen i såsen och låt den stå kallt i några timmar. Servera med dillkokt potatis.