Lasagne är en perfekt bjudrätt. Vår lyxiga variant har en grund i kryddig korv, smakrik getost och savojkål, som är lite mildare i smaken än många andra kålsorter. Kryddig, aromatisk salvia, italienarnas egen favoritkrydda i lasagne, sätter det slutliga stinget.
25 min
BECHAMEL
1. Plocka bort bladen på savojkålen, riv i stora bitar och koka i 1 minut i saltat vatten. Häll av i ett durkslag och låt rinna av ordentligt.
2. BECHAMEL: Värm mjölken. Smält smöret på medelvärme i en rymlig kastrull. Vispa ner vetemjölet och låt mjölet och smöret brynas lätt under omrörning någon minut. Häll på mjölken, lite i taget. Vispa hela tiden tills du ser att det tjocknar. Fortsätt att tillsätta mjölk tills du har en lagom tjock konsistens. Smaka av med riven muskot, salt och svartpeppar. Lägg ner savojkålen i béchamelsåsen och blanda om.
3. Skär ett snitt i korvarna och tryck ut små bullar av färsen i en stekpanna med smör. Bryn på medelvärme tills de fått färg och är färdiga rakt igenom.
4. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn salviabladen några sekunder tills de blir gyllene, lyft upp och låt rinna av på ett hushållspapper. Bryt getosten i grova bitar.
5. Koka upp en kastrull med vatten och lite salt. Lägg ner lasagneplattorna och koka dem enligt anvisningen på förpackningen. Lyft upp och låt rinna av.
6. Varva lasagneplattorna med gräddig kål, lammfärsbullar, getost och salvia på 4 tallrikar. Servera direkt.
Tips! När du kokar färska lasagneplattor, doppa dem två och två åt gången. På så vis undviker du att de klibbar ihop i kastrullen.
4 portioner