Omelett med tre goda fyllningar

Laga en enkel och snabb omelett som du kan äta som lunch eller mellanmål. För att göra den mer matig så bjuder vi på inte mindre än tre olika fyllningar! Välj mellan mozarella och tomat, sparris och parmesan eller räkor, dill och gräslök.

10 min

Omelett med tre goda fyllningar

Ingredienser

OMELETT

  • 2 st
    ägg
  • 2 msk
    mjölk
  • 15 g
    smör

MOZZARELLA & TOMAT

  • 1 paket
    mozzarella
  • 1 knippe
    basilika
  • 2 st
    tomater
  • 1 nypa
    valfria frön

GRÖN SPARRIS & PARMESAN

  • 1 knippe
    grön sparris
  • 1 dl
    riven parmesan

RÄKOR, DILL & GRÄSLÖK

  • 200 g
    räkor
  • 1 knippe
    dill
  • 1 knippe
    gräslök

Gör så här

1. Knäck två ägg i en skål och häll i två matskedar vatten (eller mjölk eller grädde!).

2. Salta och peppra. Ta en gaffel och vispa ihop. Stek på medel- värme med smör ca 5–10 min.

3. Vik dubbelt och servera. Lägg eventuell valfri fyllning i omeletten innan du viker den vid servering. Maten är klar! 

Tips! Om du vill ha sparris som fyllning måste du såklart steka den innan. Godast blir det i smör och lite flingsalt.

2 portioner