Få in lite vardagslyx med de här goda pannbiffarna med finhackade oliver. Toppa med utsökta apelsinglacerade morötter, vinägerstekt rödkål och en yoghurtdressing på äpple och pepparrot.
30 min
APELSINGLACERADE MORÖTTER
VINÄGERKOKT RÖDKÅL
ÄPPEL- OCH PEPPARROTSYOGHURT
1. Låt ströbröd och mjölk svälla 5 min i en bunke. Hacka och stek löken gyllenbrun. Blanda lök, ägg, salt, peppar och färs med ströbröd, olivhack och timjan.
2. Forma till 8 biffar och stek i smör och olja på medelvärme 10–12 min per sida.
3. Skala och dela morötterna på längden. Vänd dem i olja, salt och peppar. Rosta i 220° ca 15 min, tillsätt apelsinskal och saft och baka ytterligare 5 min. Ta ut och blanda med lite plockad timjan.
4. Skär kålen i 2 cm stora bitar, stek på hög värme 4–5 min, tillsätt socker och stek ytterligare 2–3 min, häll på vinäger och smaka av med salt och peppar.
5. Blanda allt till äppelyoghurten, smaka av med salt och peppar.
6. Servera pannbiffarna med kål och morötter och äppelyoghurt.
4 portioner