Nudlar med krispiga vårgrönsaker och tahinidressing

Nudlar med smak av både vårens första grönsaker och en ljuvlig dressing med soja och tahini, perfekt till första lunchen på balkongen eller att äta inne när aprilsnön yr utanför fönstren. Nudlar mot ljusare tider!

30 min

Nudlar med krispiga vårgrönsaker och tahinidressing

Ingredienser

  • 0.75 dl
    ljus tahini
  • 1 msk
    honung
  • 2.5 msk
    ljus soja
  • 2 st
    lime
  • 250 g
    äggnudlar
  • 1 nypa
    salt
  • 150 g
    morötter
  • 100 g
    polkabetor
  • 50 g
    rädisor
  • 3 st
    salladslökar
  • 1 kruka
    mynta
  • 1 kruka
    koriander
  • 2 msk
    sesamfrö

Gör så här

1. Blanda tahini, honung, soja och saften från en lime med 3 msk hett vatten till en krämig dressing.

2. Strimla eller hyvla morötterna och betorna mycket tunt. Skiva rädisor och salladslök. Plocka bladen från örterna.

3. Koka nudlarna i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Häll av, skölj hastigt i kallt vatten och låt rinna av.

4. Blanda nudlarna med dressingen. Vänd i grönsakerna och toppa med salladslök, örter och sesamfrön. Servera med extra lime att pressa över.

4 portioner