Rulla, rulla liten julköttbulle. Men är det inte dags att testa något nytt i år? Som nötköttbullar med jalapeño och cheddarost. Vågar du?
60 min
1. Värm ugnen till 175°.
2. Lägg ut baconskivorna på ett bakplåtspapper och ugnsbaka ca 20 min tills de är krispiga. Låt dem rinna av på papper och hacka i små bitar.
3. Vispa ihop crème fraiche med vatten och rör ner ströbrödet. Låt svälla ca 5 min.
4. Stek den tärnade löken glansig i smör tillsammans med den tärnade jalapeñon.
5. Blanda färsen med ägg, ströbrödsblandning, hackat bacon, riven ost, jalapeño, lök, vitlök och senap. Smaka av med salt och peppar.
6. Rulla köttbullar till den storlek du vill och lägg på plåt med bakplåtspapper.
7. Baka bullarna i ugn, ca 5-7 min tills de sätter sig. Ta ut och kyl ner.
8. Innan du serverar steker du bullarna gyllenbruna i smör/olja.
Tips! Gör en riktigt stor sats och frys in när bullarna varit i ugnen. Ta ut och stek upp när köttbullesuget sätter in!
10 portioner