Nationaldagskaka med blåbär och mango

Laga en supergod tårta till nationaldagen. Den här lyxiga tårtan komponeras med en utsökt frosting på vit choklad och färskost. Därefter dekorerar du med blåbär och skivad mango.

60 min

Nationaldagskaka med blåbär och mango

Ingredienser

  • 200 g
    rumsvarmt smör
  • 3 dl
    strösocker
  • 5 st
    ägg
  • 4 dl
    vetemjöl
  • 2.5 tsk
    bakpulver
  • 2 tsk
    vaniljsocker
  • 1 st
    citron, skal och saft

VIT CHOKLADFROSTING

  • 200 g
    vit choklad
  • 300 g
    färskost
  • 2 dl
    vispgrädde

TOPPING

  • 1 ask
    blåbär
  • 1 st
    skivad mango

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°C.

2. Vispa smör och socker vitt och poröst.

3. Tillsätt äggen, ett i sänder.

4. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke och vänd sen ner dem i smeten tilsammans med citronskal och saft.

5. Bred ut smeten på en bakplåtspapper i en långpanna (ca 30x40 cm).

6. Grädda i ca 25 minuter, låt svalna.

7. Smält den vita chokladen och låt svalna något.

8. Vispa upp färskost med vispgrädde medeltjockt, tillsätt chokladen lite i sänder och vänd runt till en fast och slät kräm.

9. Bred krämen på kakan och skapa en flagga av blåbär och skivad mango.

8 portioner