En italiensk klassiker som vi gör på svenskt vis med makaroner.
25 min
1. Tina och ta bort den vita hinnan från bondbönorna.
2. Hyvla morötterna och zucchinin i tunna skivor på längden med en potatisskalare.
3. Koka upp vatten och blanda i buljongtärningarna. Häll över buljongen i termos om du vill ta med som matsäck.
4. Blanda i örterna i tomatsåsen och fördela den jämt.
i botten på burkarna. Lägg därefter i de okokta makaronerna eller risonin, fortsätt med protein, bondbönor, morötter och zucchini. Avsluta med purjolök. Se till att det finns cirka 3 centimeters utrymme överst i burkarna.
5. Innan servering, häll på den varma buljongen i burkarna och rör om med en sked. Salta om det behövs. Låt stå i 7–10 minuter tills makaronerna blivit mjuka. Toppa med riven parmesan och servera med frasigt bröd.
4 portioner