Torsktacos med syrlig rödkålssallad och ärttzatziki

Recept från MSC. Framförd och skriven av Sandra Mastio.

30 min

Portioner: 4

Ingredienser

½ rödkålshuvud
1 citron
1 dl gröna ärtor
2 dl grekisk yoghurt
1 lime
1 vitlök
1 knippe koriander
800 g MSC-märkt torsk
1 ägg
1 dl panko

Gör så här

1. Strimla ett halv litet rödkålshuvud och riv citronzest från en 1 citron och pressa över saften av en halv. Krama kålen ordentligt med handen så att den mjuknar.

2. Mosa 1 dl gröna ärtor slarvigt med en gaffel och blanda med 2 dl grekisk yoghurt och zest från 1 lime, 1 finriven vitlök och 1 knippe finhackad koriander.

3. Dela 800 g MSC-märkt torsk i lika stora bitar. Vispa upp ett ägg och lägg i fiskbitarna innan du vänder dem i pankoströbröd.

4. Stek på medelhög värme i olivolja på alla sidor i ca 5 min (totalt), fisken ska bli fast och pankon krispig.

5. Snabbstek 8 små tortillabröd och placera sen rödkålen i mitten innan du lägger på den nystekta fisken och toppar med ärttzatzikin.