45 min
BECHAMELSÅS
TOMATSÅS
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skär aubergine och potatis i ½ cm tjocka skivor.
3. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, lägg aubergineskivor och potatis ovanpå och pensla med olja. Krydda med salt och peppar. Baka lätt gyllene ca 10–15 minuter.
4. Bechamel: Smält smöret i en kastrull, vänd ner mjölet och rör ut, tillsätt mjölken under vispning och koka tjock. Smaksätt med salt, peppar och kanel. Vänd ner den rivna osten. Låt svalna något innan äggulorna vänds ner.
5. Tomatsås: Fräs olivolja, vitlök och chili i olja ett par minuter. Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ca 10 minuter.
6. Lägg potatisskivor i botten och varva med aubergineskivor, bechamel och tomatsås, avsluta med ett lager bechamelsås. Grädda ca 30 minuter.
4 portioner