Morotsspaghetti med kassler

Enkel och gott till vardag med det här receptet på fettuccine med strimlade morötter, brysselkål och kassler. I det här receptet använder vi oss av färsk pasta för att spara tid, men det går självklart att laga med vilken annan pasta du vill. 

20 min

Morotsspaghetti med kassler

Ingredienser

  • 500 g
    halverad brysselkål
  • 1 st
    lök
  • 1 st
    riven vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk
    chiliflakes
  • 0.5 tsk
    salt
  • 1 krm
    peppar
  • 3 msk
    matolja
  • 300 g
    strimlad kassler
  • 250 g
    strimlad morot
  • 250 g
    färsk fettuccine
  • 2 msk
    olivolja
  • 0.5 kruka
    bladpersilja

Gör så här

1. Stek brysselkål, lök, vitlök i olja och krydda med chiliflakes, salt och peppar. Vänd ner den strimlade kasslern och låt steka med några minuter.

2. Koka färsk pasta och häll av vattnet, vänd ner morötterna med den varma pastan. Blanda med grönsaker och kassler. Toppa med lite olivolja, salt, peppar och persilja.

4 portioner