30 min
Portioner: 4
1 kg morötter, skurna i bitar
2 klyftade rödlökar
1 klyftad fänkål
4 msk olivolja
salt och peppar
4 msk solrosfrön
½ tsk koriander malen
½ tsk chiliflakes
½ tsk paprikapulver
3 msk vitvinsvinäger
1 msk färskpressad citronjuice
1 kruka mynta
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Blanda morötter, lök och fänkål med 2 msk olja och lägg på en ugnsplåt, krydda med salt och peppar.
3. Rosta ca 20 minuter tills gyllene.
4. Rosta under tiden solrosfrön, koriander, chili och paprikapulver i en panna med 2 msk olja någon minut utan att det bränns. Ta av från värme och blanda i vinäger och citronjuice.
5. Blanda de nyrostade grönsakerna med frödressingen, lägg upp och toppa med myntablad.