Recept från Barnkassen v. 47 (2017)
30 min
Portioner: 4
4 port bulgur
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 msk dragon
1 msk dijonsenap
2 vitlöksklyftor
ca 600 g kycklinglårfilé
1 msk smör
ca 300 g rödkål
½ gurka
1 äpple
½ kålrabbi
2 msk neutral olja
1 msk vitvinsvinäger
1. Koka bulgur till 4 personer enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Sås (bunke): Vispa ihop 2 dl vispgrädde, 1 dl mjölk, 1 msk dragon, 1 msk dijonsenap, 2 pressade vitlöksklyftor och ½ tsk salt i bunken.
3. Kyckling (traktörpanna): Halvera ca 600 g kycklinglårfilé och krydda med ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Smält 1 msk smör i pannan och stek kycklingen runtom på hög värme i ca 2 min. Häll över såsen och låt kycklingen puttra i såsen i 10 min.
4. Sallad (stor skål): Finstrimla ca 300 g rödkål. Tärna ½ gurka och 1 äpple. Skala och skär ½ kålrabbi i smala stavar. Blanda allt i skålen och ringla över 2 msk neutral olja, 1 msk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
5. Servera kycklingen i såsen med bulgurn och salladen.
TIPS & PLANERING:
Frys in/Ta tillvara: Om det blir mat över håller rätten 2-3 dagar i kylen. Allt utom salladen går bra att frysa in.
Förbered: Såsen (punkt 2) går bra att vispa ihop i förväg och förvara i kylen.
Tips! Om era barn inte tycker om blandade sallader, skär gurkan, kålrabbin och äpplet i stavar/skivor och servera vid sidan av rödkålen.