Recept från Vegetariska kassen v.41 (2017)
40 min
1. Sojafärs (kastrull + skål): Förväll 1 fp sojafärs (125 g) enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vätskan i ett durkslag och lägg färsen i skålen.
2. Under tiden - Grönsaker: Skala och skär 1 bakpotatis och 250 g morötter (2-3 st) i 2 cm stora bitar. Skär 1 grön och 1 gul paprika i 2 cm stora bitar. Skär ½ zucchini i 1 cm stora bitar och hacka 150 g gul lök (2-3 st).
3. Gulasch (stor kastrull): Smält 2 msk smör i kastrullen och bryn löken, potatisen och den förvällda sojafärsen i ca 4 min på medelhög värme. Tillsätt under tiden ½ dl tomatpure, 3 pressade vitlöksklyftor, 2 msk paprikapulver, ½ msk chilipulver och ½ msk hel kummin.
4. Tillsätt morötterna, zucchinin, paprikorna, 1 fp passerade tomater (400 g), 6 dl vatten, 3 lagerblad, 1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning), 1 tsk salt och ½ tsk svartpeppar i kastrullen. Låt koka upp och puttra under lock ca 15 min, tills potatisen är mjuk.
5. Cornichons (skål): Hacka ½ burk cornichons (175 g) och lägg i skålen. Klipp över 1 fp persilja (20 g).
6. Ta fram 2 dl smetana. Toppa soppan med smetana och cornichons. Smaklig måltid!
TIPS & PLANERING:
Frys in/Ta tillvara: Gulaschen går bra att frysa in om det blir mat över. Cornichons som blir över håller länge i kylen och är god till burgare, i wraps eller hackad i kalla såser.
Förbered: Alla grönsaker utom bakpotatisen (punkt 2) går bra att skära i förväg och förvara i en täckt bunke i kylen.
Tips! Vill man ha mer corichons till maten är det bara att hacka hela burken.
4 portioner