Gör kycklingen både saftigare och godare med det här receptet på kycklingfilé - fylld med god mozzarella och salami. Det här receptet lagas i ugn vilket betyder att den praktiskt taget lagar sig själv. Enkelt och smidigt!
Tips! För att tillaga kycklingfilén i airfryer kan du lägga den i airfryern i ca 20 min på 210°C.
40 min
1. Sätt ugnen på 225° (eller airfryern på 210°C).
2. Skär mozzarella i centimeterbreda skivor och strimla salamin. Skär ett djupt snitt i kycklingen så de går att vika upp och fördela mozzarellan och salamin i filéerna. Krydda kycklingen med salt och svartpeppar, lägg sedan i formen.
3. Finhacka löken och chilin. Blanda med krossade tomater, crème fraiche, pressad vitlöksklyfta, oregano, salt och svartpeppar.
4. Häll tomatsåsen över kycklingen i formen och gratinera i mitten av ugnen i ca 25 min (eller på ett jämnt lager i airfryern i ca 20 minuter). Sätt ugnen på grill de sista 5 min i ugnen. Se till att kycklingen är genomstekt.
5. Koka bulgur och börja med salladen. Tärna tomaterna och gurkan. Blanda grönsakerna i en skål och ringla över olivolja, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar.
7. Servera kycklingen i tomatsåsen med bulgur och salladen.
Tips! Den här rätten går bra att frysa om det blir mat över. Salladen håller 1-2 dagar i kylen efter tillagning.
4 portioner