Upplever du att många varor ser ut att vara slut online? Testa att välja en annan butik och sen välj din butik igen. Om problemet kvarstår, vänligen kontakta kundservice.

Heta majsbiffar med tomatsalsa och avokadodipp

Recept från Vardagskassen v.41 (2017)

40 min

Portioner: 4

Ingredienser

4 port valfritt gryn
300 g tomater (3-4 st)
50 g rödlök (½-1 st)
½ gurka
1 fp svarta bönor (190 g)
1 lime
2 msk olivolja
1 avokado
2 ½ dl turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta
½ purjolök
1 fp kikärtor (380 g)
1 fp majs (340 g)
2 ägg
½ dl vetemjöl
1 dl ströbröd
1 tsk sambal oelek
2 msk smör

Gör så här

1. Koka valfritt gryn till 4 personer.

2. Tomatsalsa (skål): Skär 300 g tomater (3-4 st) i små bitar. Hacka 50 g rödlök (½-1 st). Skär ½ gurka i små tärningar. Blanda grönsakerna med 1 fp sköljda svarta bönor (190 g), saften från 1 lime, 2 msk olivolja, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i skålen.

3. Avokadodipp (skål + mixerstav): Halvera, kärna ur och gröp ur 1 avokado i skålen. Tillsätt 2 ½ dl turkisk yoghurt, 1 pressad vitlöksklyfta, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Mixa till en slät dipp.

4. Majsbiffar (bunke + mixerstav + stekpanna): Strimla ½ purjolök. Tillsätt 1 fp avrunna kikärtor (380 g), ½ fp avrunnen majs (170 g) och 2 ägg i bunken. Mixa slätt med mixerstaven. Rör ner resten av den avrunna majsen (170 g), purjon, ½ dl vetemjöl, 1 dl ströbröd, 1 tsk sambal oelek, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar i bunken. Blanda väl.

5. Smält 2 msk smör i pannan. Klicka ut 6 biffar i pannan och stek i två omgångar på medelhög värme, 3 min/sida. Lägg biffarna på ett fat allt eftersom de blir klara.

6. Servera majsbiffarna med grynen, tomatsalsan och avokadodippen.

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Biffarna går bra att frysa in om det blir över. I kylen håller maten i 2–3 dagar efter tillagning.

Förbered: Salsan (punkt 2) går bra att göra i förväg och förvara i en täckt bunke i kylen.