Recept från Vegetariska kassen v.37
30 min
Portioner: 4
1 butternutpumpa (700 g)
½ dl olivolja
3 vitlöksklyftor
½ dl tomatpuré
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
1 fp salsa con chipotle (210 g)
1 dl syrad grädde
1 fp svarta bönor (410 g)
½ gurka
300 g körsbärskvisttomater
1 fp majs (160 g)
1 romansallad
3 dl gräddfil
1 fp tortillabröd (8 st)
1. Pulled butternut (traktörpanna): Skala, kärna ur och grovriv 1 butternutpumpa (700 g). Hetta upp ½ dl olivolja i pannan och stek butternutrivet med 3 pressade vitlöksklyftor, ½ dl tomatpuré, 2 tsk spiskummin och 2 tsk paprikapulver på medelhög värme ca 7 min.
2. Tillsätt ½ fp salsa con chipotle (210 g), 1 dl syrad grädde, 1 dl vatten, 1 fp sköljda svarta bönor (410 g) och 1 tsk salt i pannan. Låt puttra på svag värme ca 10 min.
3. Tillbehör (3 små skålar + 1 stor skål): Tärna ½ gurka och 300 g körsbärskvisttomater. Låt 1 fp majs (160 g) rinna av. Lägg grönsakerna i varsin skål. Strimla 1 romansallad och lägg i den stora skålen.
4. Servering: Ta fram 3 dl gräddfil och 1 fp tortillabröd (8 st). Servera pulled butternut i tortillabröden med grönsakerna, gräddfilen och resten av salsa con chipotlen (½ burk).
TIPS & PLANERING:
Frys in/Ta tillvara: Denna rätt går utmärkt att frysa in om det blir mat över.
Förbered: Pumpan (punkt 1) går bra att riva i förväg och förvara i en täckt bunke i kylen.
Tips! Om du har en matberedare med rivfunktion hemma så kan du använda den till att riva pumpan.