40 min
1. Koka valfritt ris/gryn till 4 personer.
2. Skala och skär 200 g morötter (2-3 st) i tunna stavar. Strimla ½ gul paprika. Skär 250 g broccoli i små buketter och bitar. Halvera, kärna ur och hacka 1 röd chili. Lägg grönsakerna på fatet.
3. Grovhacka 1 fp salta jordnötter (60 g) och lägg i skålen.
4. Finhacka 50 g gul lök (½-1 st). Blanda löken med 500 g kycklingfärs, 1 ägg, 1 pressad vitlöksklyfta, 2 msk mango chutney, ½ tsk curry och ¾ tsk salt i bunken. Forma färssmeten till 8 biffar.
5. Hetta upp 1 msk neutral olja i stekpannan och stek biffarna på medelhög värme i 4 min/sida. Lägg biffarna på en tallrik.
6. Blanda 2 ½ msk mango chutney, saften från 1 lime och 2 ½ msk vatten i skålen.
7. Hetta upp ytterligare 1 msk neutral olja i pannan och fräs grönsakerna på hög värme i 3 min.
8. Servera kycklingbiffarna med riset, de frästa grönsakerna och såsen. Toppa med jordnötterna.
TIPS & PLANERING:
Frys in/Ta tillvara: Om det blir mat över håller rätten 2–3 dagar i kylen. Den går också bra att frysa. Mango chutney som blir över håller länge i kylen och passar som smaksättning i grytor, biffar m.m. Gott till indisk mat!
Förbered: Såsen (punkt 6) går bra att förbereda och förvara i övertäckt skål i kylen.
Tips! Är någon i familjen allergisk mot jordnötter kan ni byta ut dem mot cashewnötter eller pumpakärnor.
4 portioner