Recept från Vardagskassen v.37
30 min
Portioner: 4
4 port valfritt ris
2 ½ dl kokosgrädde
½ dl ströbröd
50 g gul lök (½-1 st)
1 ägg
1 vitlöksklyfta
3 tsk ingefära
1 tsk paprikapulver
ca 500 g kycklingfärs
½ msk curry
½ msk buljongpulver
1 msk smör
150 g morötter (1-2 st)
1 kålrabbi
1 fp rädisor (125 g)
½ gurka
1 msk olivolja
½ msk vitvinsvinäger
1. Koka valfritt ris till 4 personer.
2. Biffar (bunke + stekpanna + fat): Blanda ½ dl kokosgrädde med ½ dl ströbröd i bunken. Hacka 50 g gul lök (½-1 st) och blanda ner i bunken tillsammans med 1 ägg, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 tsk ingefära, 1 tsk paprikapulver, ½ tsk salt, 2 krm svartpeppar och ca 500 g kycklingfärs. Forma 8 biffar och lägg på fatet.
3. Sås (bunke): Vispa ihop 2 dl kokosgrädde, 2 dl vatten, ½ msk curry, ½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning), 2 tsk ingefära och ½ tsk salt i bunken.
4. Smält 1 msk smör i pannan och stek biffarna 1 min/sida så de får färg. Häll över currysåsen och låt puttra på medelvärme ca 10 min under lock, tills biffarna är genomstekta.
5. Sallad (skål): Skala och grovriv 150 g morötter (1-2 st) och 1 kålrabbi. Halvera 1 fp rädisor (125 g) och tärna ½ gurka. Blanda allt i skålen med 1 msk olivolja, ½ msk vitvinsvinäger och 1 krm salt.
6. Servera biffarna med såsen, riset och salladen.
TIPS & PLANERING:
Frys in/Ta tillvara: Riset, biffarna och såsen går bra att frysa in. Rätten som helhet håller 2-3 dagar efter tillagning.
Förbered: Såsen (punkt 3) kan blandas i förväg. Täck över bunken och förvara i kylen.
Tips! Testa att koka fullkorns- eller rött ris till den här rätten.