Korvstroganoff med krispig sallad på äpple och fänkål

30 min

Korvstroganoff med krispig sallad på äpple och fänkål

Ingredienser

  • 1 st
    fänkål
  • 1 st
    rött äpple
  • 0.5 st
    gurka
  • 0.5 msk
    olivolja
  • 0.5 st
    citron
  • 4 port
    valfri pasta
  • 50 g
    gul lök
  • 550 g
    falukorv
  • 1 msk
    smör
  • 1 fp
    tomat
  • 1.5 dl
    vispgrädde
  • 0.5 msk
    oregano
  • 1 msk
    tomatpuré

Gör så här

1. Koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt i kastrullen.

2. Ansa och finstrimla 1 fänkål. Skär 1 rött äpple i tunna halvmånar. Hyvla ½ gurka med en osthyvel till tunna skivor. Blanda grönsakerna i skålen och ringla över ½ msk olivolja, saften från ½ citron, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.

3. Koka valfri pasta till 4 personer, ca 350 g.

4. Hacka 50 g gul lök (½-1 st). Skär ca 550 g falukorv i 1 cm breda stavar.

5. Smält 1 msk smör i traktörpannan och fräs löken och korven på medelhög värme i 6 min.

6. Tillsätt 1 fp passerade tomater (390 g), 1 ½ dl vispgrädde, ½ msk oregano, 1 msk tomatpuré, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar i pannan med korv. Puttra ihop på medelvärme i 3 min.

7. Servera korvstroganoffen med pastan och salladen.

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Pastan och stroganoffen går bra att frysa in om det blir mat över. I sin helhet håller maten i 2–3 dagar i kylen och passar bra som matlåda.

Förbered: Falukorven (punkt 4) går bra att skära i förväg och förvara i en täckt bunke i kylen.

Tips! Om du har en mandolin hemma kan du passa på att använda den när du gör salladen. Då sparar du tid och grönsakerna blir lite extra fina.

4 portioner