Recept från Barnkassen v.36 (2017)
30 min
Portioner: 4
4 port valfritt ris/gryn
200 g palsternacka
1 zucchini
100 g rödlök (1-2 st)
1 röd chili
1 grön chili
1 msk smör
ca 500 g fläskfärs
1 tsk paprikapulver
1 tsk ingefära
1 fp kokosmjölk (250 ml)
½ röd paprika
1 lime
1. Koka valfritt ris/gryn till 4 personer.
2. Grönsaker & färs (traktörpanna): Skala och grovriv 200 g palsternacka. Grovriv 1 zucchini. Finhacka 100 g rödlök (1-2 st), ½-1 röd chili och ½-1 grön chili.
3. Smält 1 msk smör i pannan och fräs ca 500 g fläskfärs i 5-6 min på medelhög värme. Tillsätt löken, chilin, palsternackan, zucchinin, 1 tsk salt, 1 tsk paprikapulver, 1 tsk ingefära och 1 krm svartpeppar och fräs i ytterligare ca 5 min.
4. Tillsätt 1 fp kokosmjölk (250 ml) och 1 ½ dl vatten i pannan. Låt puttra ca 10 min.
5. Skär ½ röd paprika i 1 cm stora tärningar. Skär 1 lime i klyftor.
6. Toppa grytan med paprikan och servera med riset/grynen och limeklyftorna.
TIPS & PLANERING:
Frys in/Ta tillvara: Den här rätten går utmärkt att frysa in om inte allt går åt, annars håller maten 2-3 dagar i kylen.
Förbered: Det går bra att skala och riva grönsakerna (punkt 2) i förväg. Förvara i övertäckt bunke i kylen.
Tips! Prova hettan på chilin genom att skära av toppen och lägga på tungan. På så sätt vet ni om det behövs en hel eller en halv av varje i grytan.