40 min
Portioner: 4
½ purjolök
1 fp rädisor (125 g)
250 g broccoli
150 g morötter (1-2 st)
1 kg färskpotatis
ca 600 g sejfilé
8 msk smör
1 fp dill (20 g)
1 citron
1 fp gräslök (20 g)
2 dl crème fraiche
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Grönsaker: Strimla ½ purjolök. Halvera 1 fp rädisor (125 g). Skär 250 g broccoli i små bitar och buketter. Skala och skär 150 g morötter (1-2 st) i tunna slantar.
3. Potatis (kastrull): Koka 1 kg färskpotatis.
4. Fiskpaket (4 folieark + plåt): Skär ca 600 g sejfilè i 4 portionsbitar och krydda med ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Fördela grönsakerna jämnt i mitten på foliearken och krydda med 1 krm salt/ark. Lägg en bit fisk ovanpå och klicka över 2 msk smör/ark. Klipp över 1 fp dill (20 g). Skiva 1 citron och fördela skivorna på fisken. Nyp ihop paketen och lägg på plåten. Stek i mitten av ugnen 20-25 min.
5. Gräslökskrämen (skål): Hacka 1 fp gräslök (20 g) och blanda med 2 dl crème fraiche, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i skålen.
6. Servera fiskpaketen med potatisen och gräslökskrämen.
TIPS & PLANERING:
Frys in/Ta tillvara: Den här rätten är godast att äta nylagad men håller 2-3 dagar i kylen efter tillagning.
Förbered: Gräslökskrämen (punkt 5) går utmärkt att förbereda och förvara i en övertäckt skål i kylen.
Grilltips! Fiskpaketen går utmärkt att grilla om man hellre vill det!