Melonsallad med nötströssel

Frukt är inte godis, verkligen inte. Men det kan vara ganska nära? I alla fall när frukten är melon och man toppar den med karamelliserade nötter. Om inte godis så i alla fall efterrätt! Detta recept på melonsallad med nötströssel är en klockren efterrätt på sommarbuffén.

30 min

Melonsallad med nötströssel

Ingredienser

  • 1 st
    vattenmelon
  • 1 st
    galiamelon
  • 1 st
    honungsmelon
  • 5 dl
    sommarbär (t.ex. jordgubbar, blåbär eller hallon.)
  • 1 dl
    mandel
  • 1 dl
    hasselnötter
  • 1 dl
    pistagenötter
  • 2 dl
    socker
  • 2 msk
    ljus sirap

Gör så här

  1. Häll nötterna i en torr stekpanna och rosta några minuter på mellanvärme.
  2. Strö över socker och tillsätt sirap.
  3. Låt sockret smälta och nötterna karamelliseras tills de fått en gyllene färg. Blanda så de täcks helt av sockret.
  4. Låt nötterna svalna på ett bakplåtspapper.
  5. När nötterna är kalla och har stelnat helt hackar du dem till ett grovhackat strössel.
  6. Skär melon och bär i mindre bitar.
  7. Lägg upp på ett fat och servera med nötströssel och en god vaniljglass.

4 portioner