Mellisbars med salt kola, choklad och äpple

Nästan-nyttiga bars att äta till mellis, innan träning, när du är på språng eller laddar för utflykt. Massor med energi i varje tugga och väldigt goda.

Tips! Puffat bovete eller quinoa går fint att använda istället för ris. Och har du inga kokosflakes hemma så kan de bytas ut mot nötter, frön eller riven kokos.

25 min

Mellisbars med salt kola, choklad och äpple

Ingredienser

  • 1 dl
    mandel
  • 1 dl
    cashewnötter
  • 1 st
    äpple
  • 200 g
    färska dadlar, urkärnade
  • 3 msk
    kakao
  • 2 dl
    puffat ris
  • 2 msk
    kokosolja
  • 1 tsk
    vaniljsocker
  • 0.5 tsk
    salt
  • 2 msk
    vatten (om det behövs)
  • 1 dl
    rostade kokosflakes

Gör så här

1. Smält kokosoljan med vaniljsocker och salt. 


2. Skala äpplet och riv det grovt på rivjärn.

3. Mixa nötterna tills de blivit hyfsat finfördelade.

4. Tillsätt resten av ingredienserna, förutom det puffade riset, och mixa till en smidig smet. Häll i ett par msk vatten om den är för smulig eller för hård, den ska vara lättformad.

5. Tillsätt rispuffarna och rör runt tills de blandats ordentligt.

6. Forma smeten till bars och vänd runt dem i rostade kokosflakes.

7. Slå gärna in i bakplåtspapper och ställ i kylen en liten stund, så blir de fastare. Förvara i kylskåp om de inte ska ätas på en gång. De går också bra att frysa in för att äta senare.

10 portioner