Det här är muffins, fast också mazarin, som serveras med grädde, som funkar som frosting? Svårt att förklara, men otroligt lätt att älska. Och enkla att göra!
Tips! Köpt jordgubbssylt som du mixar funkar också, men kan ge en lite blekare färg.
35 min
MAZARINMUFFINS
JORDGUBBSGRÄDDE
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Fördela muffinsformar i en muffinsplåt (eller på en vanlig).
3. Finhacka jordgubbarna till jordgubbsgrädden
4. Blanda jordgubbarna med syltsocker i en kastrull. Låt koka upp och sjuda 1 minut.
5. Mixa slätt och låt kallna helt i kylen.
6. Riv mandelmassan grovt och lägg i en bunke.
7. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa ihop till en jämn och tjock smet med elvisp.
8. Fyll 2/3 av muffinsformarna med smet och grädda i mitten av ugnen i 20 minuter eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg och är helt genomgräddade (prova med en sticka).
9. Ta ut dina muffins och låt dem svalna helt.
10. Vispa grädden fast. Tillsätt 3-4 matskedar av jordgubbskompotten och blanda om lite slarvigt, så får du en fin randig effekt.
11. Bred ut eller spritsa grädden på de avsvalnade muffinsen.
12 portioner