Mariannetryffel

Lite mint! Mycket choklad! Lite crunch! Åh, den är så god, denna ljuvliga lilla tryffel med smak från en gottebordets absoluta klassiker. Hyvää joulua! 

20 min

Mariannetryffel

Ingredienser

  • 1 påse
    Mariannekarameller (200 g)
  • 250 g
    mörk choklad 70%
  • 1 dl
    vispgrädde
  • 1 krm
    salt
  • 2 msk
    kakao

Gör så här

1. Ta bort pappret och krossa Mariannekaramellerna fint i en mortel eller inslagna i en plastpåse med en kavel. Var noga så att inga stora bitar blir kvar.


2. Värm grädden i en kastrull och lyft av från plattan.

3. Finhacka chokladen och rör ner i grädden.

4. Tillsätt salt och 2/3 av Mariannekrosset och rör tills allt har smält. Låt blandningen svalna ca 45 min i kylen.

5. Ta ut smeten och forma små bollar, rulla dem i kakao och resten av de krossade karamellerna.

6. Ställ kallt innan servering.

22 portioner