Mandelmassekaka

Recept på en supergod och saftig mandelkaka, som egentligen är en tårtbotten. Och vad toppen på botten blir, bestämmer du själv. Färska bär och fluffig grädde eller kesella är ett givet förslag – himmelskt gott! Recept från Martina Haag, i samarbete med Hemköp.

60 min

Mandelmassekaka

Ingredienser

  • 100 g
    smör
  • 200 g
    mandelmassa
  • 2 st
    ägg
  • 2 dl
    socker
  • 2 dl
    vetemjöl
  • 1 tsk
    vaniljsocker
  • 250 g
    hallon
  • 2 dl
    vaniljkesella
  • 1 msk
    smör till formen
  • 1 tsk
    ströbröd till formen
  • 250 g
    blåbär

Gör så här

1. Sätt ugnen på 165°. Smörj och bröa en rund bakform.

2. Smält smöret och riv mandel- massan grovt.

3. Vispa ägg och socker med elvisp tills det blir puffigt.

4. Rör ner smör och mandelmassa, vänd ner vetemjöl och vaniljsocker.

5. Häll smeten i formen och grädda ca 45 min. Kolla att kakan är klar med en trästicka.

6. Låt svalna, vänd upp och ner och servera med bär, vispad grädde eller kesella.

6 portioner