40 min
Portioner: 4
400 g makaroner eller penne
2–3 gula lökar
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
200 g grekisk getost eller fetaost
2 dl mjölk
1 dl vispgrädde
1 tsk fransk senap
1 ägg
2 krm svartpeppar
1 dl hasselnötter
50 g riven parmesanost
2 msk panko, japanskt ströbröd
2 msk finhackad persilja
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Koka makaronerna enligt förpackningen. Spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
3. Skala, halvera och skiva löken. Skala och hacka vitlöken. Fräs löksorterna mjuka i smöret.
4. Smula getosten och mosa ihop den med mjölk, grädde, ägg, senap och svartpeppar. Smörj en ugnsform. Blanda oströran med makaronerna och häll allt i formen.
5. Hacka nötterna och blanda med riven parmesan, panko och hackad persilja.
6. Grädda ca 20 minuter tills lådan är gyllenbrun.