Världens snabbaste spaghetti

Den här pastan ska du inte spara, men det gör verkligen inget, så god att den snabbt försvinner från tallrikarna. En drömmig vardagsmiddag från världsmästarkocken Mathias Dahlgren. 

10 min

Världens snabbaste spaghetti

Ingredienser

  • 250 g
    torkad spaghetti
  • 100 g
    färsk bladspenat, sköljd och strimlad
  • 1 st
    vitlöksklyfta, skalad och pressad
  • 2 dl
    crème fraiche
  • 1 dl
    riven parmesan
  • 4 msk
    olivolja
  • 1 krm
    chiliflakes
  • 1 st
    ekologisk citron, sköljd
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. Koka spaghettin enligt anvisningen på förpackningen.

2. Lägg spenat och vitlök i en stor bunke. Blanda ner crème fraiche, parmesan, olivolja, chiliflakes och rivet skal av ½ citron. Smaka av med salt och svartpeppar.

3. Häll av pastavattnet och låt spaghettin rinna av väl. Vänd ner den i skålen med spenaten och se till att det blandas väl. Servera direkt.

OBS! Den här pastarätten är inte så god att värma, utan äts bäst helt nylagad.

4 portioner