Torsk- och spenatsallad med sesam och chili

En varm sallad som smakar som en huvudrätt! Torsk fungerar väldigt bra med sesam och chili, servera med nykokt ris och njut. Världsmästarkocken Mathias Dahlgren står för receptet.

30 min

Torsk- och spenatsallad med sesam och chili

Ingredienser

  • 400 g
    torskfilé
  • 4 dl
    jasminris
  • 175 g
    färsk spenat
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 1 msk
    olja

SOJA- OCH SESAMDRESSING

  • 4 msk
    solrosolja
  • 3 msk
    japansk soja
  • 1 tsk
    sesamolja
  • 2 msk
    rostade sesamfrön
  • 1 nypa
    chiliflakes, mortlade
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°C.

2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

3. Koka upp en gryta med lättsaltat vatten, lägg i spenaten och låt den koka i 30 sekunder. Häll av kokvattnet genom ett durkslag och spola spenaten riktigt kall i kallt vatten. Krama ur allt vatten, skär spenaten grovt och lägg i en skål.

4. Blanda ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över spenaten i skålen och ställ i kylen.

5. Lägg torsken i en oljad ugnsfast form och salta och peppra. Baka i ugnen tills fisken skivar sig om du trycker på den med en sked, det tar 5–10 minuter.

6. Lägg upp kall spenatsallad och torskfilé bruten i mindre bitar på ett serveringsfat och bjud nykokt ris till.

4 portioner