En varm sallad som smakar som en huvudrätt! Torsk fungerar väldigt bra med sesam och chili, servera med nykokt ris och njut. Världsmästarkocken Mathias Dahlgren står för receptet.
30 min
SOJA- OCH SESAMDRESSING
1. Sätt ugnen på 175°C.
2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
3. Koka upp en gryta med lättsaltat vatten, lägg i spenaten och låt den koka i 30 sekunder. Häll av kokvattnet genom ett durkslag och spola spenaten riktigt kall i kallt vatten. Krama ur allt vatten, skär spenaten grovt och lägg i en skål.
4. Blanda ingredienserna till dressingen och smaka av med salt och peppar. Häll dressingen över spenaten i skålen och ställ i kylen.
5. Lägg torsken i en oljad ugnsfast form och salta och peppra. Baka i ugnen tills fisken skivar sig om du trycker på den med en sked, det tar 5–10 minuter.
6. Lägg upp kall spenatsallad och torskfilé bruten i mindre bitar på ett serveringsfat och bjud nykokt ris till.
4 portioner