Rostad pumpa med fetaost och koriander

Fryst fetaost faller som snö innan servering och förvandlar denna pumpa till en hel måltid. Receptet kommer från världsmästarkocken Mathias Dahlgren.

60 min

Rostad pumpa med fetaost och koriander

Ingredienser

  • 1 st
    butternut squash, skalad och urkärnad
  • 2 st
    vitlöksklyftor, skalade
  • 4 msk
    olivolja
  • 1 st
    silverlök, skalad och finhackad
  • 1 st
    färsk röd chili (spansk peppar), tunnskivad
  • 1 kruka
    färsk koriander, grovhackad
  • 150 g
    fetaost
  • 2 st
    ekologiska lime, skal och saft från
  • 1 tsk
    salt
  • 1 tsk
    svartpeppar

Gör så här

1. Ta ut fetaosten ur förpackningen och låt den vila i frysen minst 1 timme, tills den är rejält hård.

2. Sätt ugnen på 175°C.

3. Skär pumpan i mindre bitar och krossa vitlöksklyftorna. Blanda pumpa och vitlök med olja i en ugnsfast form. Ugnsbaka grönsakerna tills de är mjuka och gyllene. Krydda med salt och peppar.

4. Strö över chili, lökhack och koriander. Raspa över limeskal och halvera sedan limefrukterna och pressa över fruktjuicen. Riv sist över fryst fetaost och servera.

4 portioner