Löjrom och rökt gräddfil på surdeg

Satsa på ett gott surdegsbröd och släng ihop detta lyxiga tilltugg på nolltid.

10 min

Löjrom och rökt gräddfil på surdeg

Ingredienser

  • 1 st
    surdegsbröd
  • 1.5 dl
    gräddfil
  • 1 krm
    flytande rökarom
  • 1 burk
    löjrom
  • 1 st
    röd lök, finhackad
  • 1 st
    citron, skalet
  • 1 knippe
    dill

Gör så här

1. Skär surdegsbrödet i 3–4 cm tjocka skivor. Skär sedan brödet i kuber och lägg dem på ett stort fat.

2. Blanda gräddfilen med rökarom på flaska, och klicka ut över brödbitarna. Toppa med löjrom.

3. Skala rödlöken och hacka den fint. Strö den över brödbitarna och avsluta med rivet citronskal och dill.

Tips! För en budgetvariant, välj röd kaviar eller stenbitsrom i stället för löjrom.

4 portioner